Kalóz-party

2009. október 11.: Kalóz-party

A Közösségi Ház mellett lévő régi épületből a felnőtt részleggel egy épületbe költözött át a Gyermekkönyvtár. A hivatalos megnyitó ünnepségen Tállai András polgármester adta át az új helyen berendezett gyermekkönyvtárat. Ezután Kristonné Svincsók Katalin gyermekkönyvtáros mutatta be a jelenlévőknek a gyermekkönyvtár két helyiségét, a kölcsönzési teret, az olvasó, illetve kézműves-foglalkozásoknak, könyvtári óráknak helyet ható termet.

Ekkor került sor a Benedek Elek születésének 100. évfordulója alkalmából kihirdetett rajzpályázat eredményhirdetésére, amelyre több mint 120 alkotás érkezett be Mezőkövesdről és a környékbeli településekről. A korcsoportok szerint értékelt legjobb három helyezettnek a polgármester adta át a nyereményeket, a könyvjutalmakat. A beérkezett rajzok a gyermekkönyvtár falain megtekinthetők voltak.

Az megnyitó ünnepség és az eredményhirdetés után pedig elkezdődhetett az egész napos kalóz-party, melyen a gyerekek kalóz ruhába bújva, kifestve álarcokat, kitűzőket készíthettek, játékos vetélkedőkön vettek részt. A felnőtt részlegben mindeközben az Eleven Televízió által készített természet- és dokumentumfilmek vetítésével várták a könyvtárba érkezőket. Mind a gyermekkönyvtárban, mind a felnőtt részlegben egész nap ingyenes szolgáltatásokkal, fénymásolással, beiratkozással vártuk a könyvek iránt érdeklődőket.