Csatáné Bartha Irénke író-olvasó találkozója

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából

Csatáné Bartha Irénke
vetítéssel egybekötött író-olvasó találkozója

2012. június 11. (hétfő) 16 óra
Városi Könyvtár olvasóterme
(Mezőkövesd, Madách u. 1.)

Köszöntőt mond: Dr. Fekete Zoltán
Mezőkövesd Város Polgármestere

Vendégünket bemutatja: Balogh Éva
a Civil Szövetség Egyesület elnöke

A műsorban közreműködnek
a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület tagjai: Ökrös Ilona, Dienes Flóra, Bozsik Boglárka, Gorzó Ágnes, Kozma Róbert, Balogh Éva, Tóth István

Csatáné Bartha Irénke a Kis-Küküllő vidéki Makkfalván született a háború éveiben. Tanulmányait szülőfalujában, majd Kolozsváron végezte, ahol magyar-orosz tanári oklevelet szerzett. Első versét 9 évesen írta, első verseskötete 1976-ban jelent meg. Versei 2000 óta jelennek meg rendszeresen különböző hazai és határon túli irodalmi lapokban. Versei pillanatképet örökítenek meg a tünedező félben lévő székely világból, sajátos egyéni ízekkel, nyelvi ötletekkel, hangulatokkal megtöltve.

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!




KULTÚR-MOZGÓ – Filmklub 6.

Vetített film:

Münchausen báró kalandjai

Rendezte:
Terry Gilliam

Szereplők:
John Neville (Münchausen báró), Uma Thurman (Vénusz/Rose), Eric Idle (Desmond/Berthold), Jonathan Pryce (Horatio Jackson), Oliver Reed (Vulkán), Sting (Hősies tiszt), Robin Williams (Hold király), Sarah Polley (Sally Salt)

2012. május 23. szerda, 18.00
Városi Könyvtár

A nagyotmondás világbajnoka, a füllentés Picassója báró Münchausen (John Neville), aki valódi személyiségként a 18. században élt. Életében nem cáfolta meg a róla szóló könyv nevetséges és fantasztikus állításait, ugyanis amúgy ő is alkalmasint kiszínezte a törökökkel való harcainak történetét. Mesés figurája amolyan összeurópai mítosz, hiszen a kor számos nemzetének fiai szerepelnek kalandjaiban. A báró, hű szolgájával és egy kíváncsi kislánnyal az oldalán elindul egy város megmentésére a török hadak pusztítása miatt. Lenyeli őt egy tengeri szörnyeteg, megjárja a Holdat oda-vissza, táncol Vénusszal, megmenekül a Nagy Kaszástól és ágyúgolyón is repül, hogy elérje célját… Hihetetlenül látványosra sikeredett a Monty Python csoport vezérének rendezésében a lódító báró és korának világa. (forrás: port.hu)

A vetítés után kötetlen beszélgetés, a belépés díjtalan!