1

Emberarcok Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Hajdu Imre:

Emberarcok Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

konyv_emberarcokA kötetben szereplők névsora: Balázsi Tibor, Bihall Tamás, Csákány Béla, Fábián Gyula, Farkas Zoltán, Gallyas Sándor, Gulyik Zsolt, Hegedűs György, Hetzi János, Jónás Sándor, Koscsó Lajos, Nádler Miklós, Puskás János, Soltész Zoltán, Szabó Sándor, Dr. Szarka Gábor, Tóth Lajos

Ha kezébe veszi e kötetet, és elkezd lapozgatni, mindenekelőtt 17 olyan személy fényképét, nevét pillantja meg benne, aki – ezért vagy azért, de – teljesen nem ismeretlen Ön előtt. Hisz nevüket nap mint nap olvassa a megyei sajtóban, időnként az országos napilapokban is. Sőt arcvonásaikat is felismeri, hiszen gyakorta látja őket az egyre jobban szaporodó regionális televíziók képernyőjén.

Mondhatnám nyugodtan, régiónk, Borsod-Abaúj-Zemplén megye társadalmi, politikai, gazdasági életének ismert és elismert személyiségei e könyv szereplői. Polgármesterek, országgyűlési képviselők, cégtulajdonosok, vezérigazgatók, sikeres vállalkozók. Munkájuk, tevékenységük nap mint nap a nyilvánosság előtt zajlik.

E kötet interjúiban a sok tárgyi és történelmi, sorstörténeti adat közlése mellett az interjúalanyok szívét, lelkét vallattam, s az egyéni, sajátságos emberségüket kívántam közreadni. Mindezt – szerzőként – a szereplők iránt érzett tisztelettel és jószándékkal tettem, illetve azzal a törekvéssel, hogy Önnek, kedves Olvasó tanulságot, példát és nem utolsósorban optimizmust szolgáltassak.

Hajdu Imre