1

Matyóföld 2003/2004

Matyóföld 2003/2004

Irodalmi és néprajzi évkönyv

Tisztelt Olvasó!

konyv_matyofold0304A magyar nép szellemi vagyonának egyik legszebb és legbecsesebb kincse az irodalmi alkotás – a könyv. Mi, “matyók” ápoljuk hagyományainkat, értékeket mentünk és új értékeket teremtünk, tevékenységünk a múlthoz kötődik. szép szokásokat őrzünk és művelünk a ma emberének hasznára és örömére. ezt tesszük most is, amikor a “Matyóföld” periodikát – e szép és tradicionális kiadványt újra megjelentetjük.

Városunk méltán lehet büszke arra, hogy népes azoknak a köztiszteletben álló személyeknek a tábora, akik évtizedek óta lelkesedéssel gyűjtik és feldolgozzák településünk múltját és jelenét. A könyv szerzőinek ezúton is őszinte tisztelettel köszönöm, hogy két éves értékes szellemi munkájuk gyümölcseként tartalmában gazdag, esztétikus kiadványt adhatunk ismét Mezőkövesd polgárai és vendégeink számára.

A “Matyóföld” periodika alapító tagjai és több szerkesztője már nem lehet közöttünk – ezért a könyv első részében rájuk emlékezünk, köszönetünket kinyilvánítva és emléket állítva irodalmi munkásságuknak. Tanulmányok, szociográfiák, szépírások, versek, a helyi és a Kövesdről elszármazott művészek képei teszik értékessé számunkra e kiadványt.

Jó szívvel ajánlom a maga nemében páratlan művet városunk polgárai, vendégei és valamennyi olvasó számára. Őszintén remélem, hogy az ellentmondásokkal teli világunkban ennek a számunkra kedves könyvnek a forgatása kikapcsolódást, irodalmi élményt és új ismereteket nyújt mindenki számára.

Mezőkövesd, 2004. december 1.

Tállai András
polgármester