Könyves vasárnap

Sokan jöttek el Könyves vasárnap a gyermekkönyvtárba, ahol a kézműveskedés mellett az arcfestés kapta a főszerepet.  Mindkét területen gyönyörű alkotások születtek. 🙂




A 6. (Württemberg) huszárezred

Az Országos Könyvtári Napok keretében október 5-én Horváth Béla, A 6. (Württemberg) huszárezred az 1848-49-es magyar szabadságharcban című könyv írója volt a vendégünk. A szerzővel Takács Norbert, a MASZK egyesület elnöke beszélgetett. A beszélgetés közben a résztvevőknek is lehetőségük nyílt feltenni kérdéseiket.




Pósa bácsi meséi

Az Országos Könyvtári Napok második rendezvényén, október 5-én délelőtt a Kalamajka Bábszínház előadásában láthatták a könyvtárunkba érkezett gyerekek Pósa bácsi meséit: A kijátszott róka, illetve A három szép pillangó című meséket. Az előadó, Fehér Sándor a gyermekeket is bevonta az előadásba, akik lelkesen játszották el a kiosztott szerepeket. Végül egy közös vonatozásra is jutott idő a könyvtárban.




Az ének megmarad

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat első állomásaként Jónás Zoltán előadóművész idézte a „Hetek” költőnemzedék verseit, énekkel és gitárral Majoros Nikolett és Majoros Roland kísérte. Telt házas rendezvényünkön nemcsak az idősek, hanem a fiatalabb generáció tagjai is képviseltették magukat.