image_pdfimage_print

SZOLGÁLTATÁSAINK

Szolgáltatásaink aktuális díját lásd a Könyvtári díjak menüpont alatt.

Dokumentumkölcsönzés

Könyvtárunk könyvállománya több, mint 100.000 dokumentum. A középiskolásoknak és felnőtteknek szóló szak- és szépirodalom a felnőttrészlegben, az általános iskolásoknak szóló könyvek a gyermekkönyvtárban találhatók. A beiratkozott olvasóink egyszerre 6 db könyvet kölcsönözhetnek ki 3 hétre. Napilapokból 10 db-ot, egyéb folyóiratokból 5 db-ot kölcsönözhetnek ki 1 hétre, a legfrissebb számok kivételével. A kölcsönzés meghosszabbítására nincs lehetőség.

DVD kölcsönzés

Olvasóink részére DVD kölcsönző részt működtetünk. A régi filmektől kezdve a  mostanában megjelent újdonságokig széles kínálattal várjuk olvasóinkat. A filmek listáját katalógusunkban tekinthetik meg. Kölcsönzésük: 100 Ft/nap/DVD, maximum 5 db/alkalom.

Helyben használat (Olvasóterem)

Olvasótermünkben a könyvtári nyitvatartás alatt olvasóink a könyvtárba rendszeresen járó legfrissebb napilapokat, folyóiratokat, és egyéb könyvtári dokumentumainkat olvashatják, valamint az olvasótermi könyvek helyben használatára van lehetőség.

Helyismereti gyűjtemény

Könyvtárunk helyismereti részlegében Mezőkövesd és környékének múltjával és jelenével és a matyósággal kapcsolatban megjelent dokumentumok, kiadványokat gyűjtjük és rendszerezzük. Ezeket a dokumentumokat helyismereti gyűjteményünk különtermében olvasóink helyben tanulmányozhatják és kutathatnak benne.

Dokumentum előjegyzés, könyvtárközi kölcsönzés

Azokra a könyvtári dokumentumokra, melyek a katalógus szerint megtalálhatók könyvtárunkban, de kölcsönzés alatt állnak, olvasóink előjegyzést kérhetnek. A dokumentum visszaérkezésekor díjmentesen értesítjük az előjegyzést kérőt.

Azokat a dokumentumokat, melyek könyvtárunk állományában nem találhatók meg, más könyvtárak állományából díjmentesen kölcsönözzük olvasóink kérésére.

Irodalomkutatás

Szakdolgozatok, évfolyamdolgozatok, tanulmányok stb. elkészítéséhez a könyvtár állományában található, a témához kapcsolódó dokumentumokról jegyzéket állítunk össze.

Fénymásolás, nyomtatás, faxküldés/fogadás

Maximálisan A3-as méretig tudunk fénymásolást fekete-fehérben vállalni bármilyen dokumentumról. Színes és fekete-fehér nyomtatást A4-es méretig tudunk vállalni, akár fotóminőségben is. Faxok küldését és fogadását A4-es méretig, akár külföldre/külföldről is meg tudunk oldani.

Számítógép használat, internetelérés

Könyvtárunk felnőtt részlegében 5 db, gyermekrészlegében 2 db számítógép áll olvasóink rendelkezésére, melyen szövegszerkesztő, táblázatkezelő programok találhatók, és minden gépről elérhető az internet. Olvasóink önállóan használhatják számítógépeinket, de könyvtárosaink segítségét is kérhetik a számítógép-használatban járatlan olvasók.

Szkennelés

Képek, iratok, dokumentumok szkennelését A4-es méretig vállalunk színesben és fekete-fehérben is. Pendrive-ra másolását, CD-re írását, nyomtatását is meg tudjuk oldani.